Yoğun bakımdaki Sakın için Fakıbeyli Köyü'nde endişeli bekleyiş sürüyor

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bombalı saldırı eyleminde ağır yaralan ve yoğun bakımda tedavisi süren İsmail Sakın'ın, Yozgat'ın Fakıbeyli Köyü'ndeki akrabaları ve köylülerinin endişeli bekleyişi devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bombalı saldırı eyleminde ağır yaralan ve yoğun bakımda tedavisi süren İsmail Sakın'ın, Yozgat'ın Fakıbeyli Köyü'ndeki akrabaları ve köylülerinin endişeli bekleyişi devam ediyor.

Teknisyen olan İsmail Sakın'ın, yaralanmasıyla ortaya çıkan acı dolu hayat hikayesi yürekleri dağladı. 2 yaşında annesi tarafından terk edilen, bir kardeşinin evlatlık, kendisinin ve diğer kardeşinin de yurtta büyüdüğü öğrenilen İsmail Sak'ın, babasının da askerde böbrek yetmezliği nedeni ile öldüğü belirtildi.

Küçük yaşta babasını kaybeden İsmail Sakın ve diğer iki kardeşi, henüz hiçbir şeyden haberi yokken annesinin başka biriyle evlenmesi üzerine en küçük kardeş Adem Abidin, İsmail ve Hacı kardeşlerin de burada yolları ayrıldı. Hacı ve İsmail, köyde anneanneleriyle birlikte yaşarken, Abidin ise köydeki akrabalarının yardımıyla bir aileye evlatlık verildi. Daha sonra İsmail ve Hacı Sakın kardeşler de 13 Kasım 1991'de devlet korumasına alınarak, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Sakın, 18 yaşına kadar burada yuva ve yurtlarda büyüdü.

Acı haberle büyük bir üzüntü yaşayan İsmail Sakın'ın, Yozgat'ın Fakıbeyli Köyü'ndeki akrabaları ve köy sakinleri gözyaşlarını tutamadı. İsmail Sakın'ın akrabası Satı Yurdagül (68), evlatlık verilen Abidin'i o günden beri hiç görmediklerini söyledi. Sakın ve kardeşlerinin, yaşamları boyunca çekmediği sıkıntı kalmadığını anlatan Yurdagül, ''Bu çocuklar 4 yaşında iken babaları öldü. Bunların ikisini yurda, birini de evlatlık olarak verdiler. Sahip çıkacak kimseleri yoktu. Bir yaşlı babaanneleri vardı. Annelerini de evlindirler ve Ankara'ya gitti. Çocuklar annelerini hiç görmediler. Akrabamız olayı duymuş bize geldi. Satı, çocuklara telefon açın İsmail şehit olmuş dedi. Sonra öğrendiğimiz kadarıyla komada yoğun bakımda yattığını öğrendik." dedi.

İsmail Sakın'ın amcası Süleyman Sakın ise çok üzüntülü olduğunu belirterek, ?Bir ay önce köyde kayınbabası ile gidiyordu. Yanıma geldi konuştum başka da konuşmadım. Yuvada büyüdü. Annesi evlendi İzmir'de yaşıyor. Babası da askerde öldü. Babasının kız kardeşi de öldü. Allah iyiliğini versin. Elimizden bir şey gelmiyor. Biz bakıyoruz o çekiyor." diye konuştu.

İsmail ve Hacı Sakın'a, 5-6 yaşına, okul çağına kadar kendisinin baktığını söyleyen akrabası Ayşe Yurdakul (63), İsmail ve Hacı'nın köye geldiklerinde kendisine 'anne' diye hitap ettiğini anlatırken, gözyaşlarını tutamadı. Yurdagul, "Babaları öldükten sonra yurtta büyüdüler. Yurttan çıkınca devlet tarafından işe yerleştirildi. Kütahya'da askere gitti, gelince işine başladı. Orada da bir olay çıkmış, teröristler çocukları haşat etmişler, ben dayanamıyorum yavrum." diye ağladı. Diğer köy sakini Hatice Arslan da aynı ifadeleri kullanarak, üzüntülü olduklarını ve terörü lanetlediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber